Kansrijk helpt, help Kansrijk!

We willen een team oprichten met vrijwilligers die zich op allerlei terreinen in willen zetten voor de ander. Bijvoorbeeld het opknappen van tuintjes en kleine klusjes in en om het huis. De coördinatie van de vrijwilligers wordt door Sandra Geleijns gedaan.

In het kader van Kansrijk helpt, help Kansrijk: wil jij je aanmelden als vrijwilliger, dan kan dit via vrijwilligers@kansrijkbrandevoort.nl of via 06-13134103.

Tuinonderhoud

Sommige mensen in de wijk Brandevoort kunnen zelf hun tuintje niet meer goed bijhouden. Zij hebben soms ook niet de middelen om dit door een professionele hovenier te laten doen. Kansrijk Brandevoort wil met een klein groepje vrijwilligers een team opzetten die het noodzakelijke onderhoud kunnen verzorgen. In overleg met de bewoner worden dan afspraken gemaakt. Het ligt in de bedoeling om daarna ook geholpen te worden om de tuin regelmatig bij te houden. Hier helpen vrijwilligers uit de wijk, leden van buurtverenigingen of gewoon de buren.
Heb je een tuin die nodig moet worden aangepakt en kun je dit niet meer zelf, of ken je iemand met zo’n tuin, stuur een mailtje naar info@kansrijkbrandevoort.nl

Ben je of ken je iemand die graag tuintjes bijhoudt? Het Helpende-handen team kan vrijwilligers gebruiken. Al kunt u af en toe een paar uur, het maakt niet uit, vele handen maken licht werk.  

Maatjeswerk

Ook de behoefte aan begeleiding door “maatjes” neemt toe, zodat ook dit onderdeel steeds meer aandacht gaat krijgen. Het werven van vrijwilligers vraagt nog aandacht. Een uurtje gezelschap houden, kopje koffie drinken, boodschap doen, even mee naar de dokter of gewoon een ommetje maken en gezellig naar de kapper of lunchen. Maar ook helpen met het aanzetten van de magnetron voor het opwarmen van de maaltijd of het aanzetten van de wasmachine en/of droger. Heb je een maatje nodig? Neem dan contact op met Kansrijk Brandevoort via info@kansrijkbrandevoort.nl.

Kleine klusjes

Ook voor kleine klussen zoals een lamp ophangen, kleine reparaties, boodschappen doen, formulieren invullen, etc. werven we vrijwilligers die kunnen helpen. Ook kunnen zij doorverwijzen naar het Repaircafé gerund door vrijwilligers van KBO St. Lucia. Contactadres klusjes: info@kansrijkbrandevoort.nl