Buiten activiteiten bij Sportpark Brandevoort

Onlangs (eind maart ’23) zijn er buiten sporttoestellen geplaatst bij het Sportpark Brandevoort, wellicht bieden die de uitdaging om de stap tot meer bewegen te zetten. Deze toestellen zijn gratis te gebruiken gedurende de openingstijden van het Sportpark. Zowel de jongerenwerker Zaid (LEV) als Jeugd in Beweging (JIBB) ontwikkelen plannen voor jongeren en ouderen om tot meer beweging te komen.
Wist u dat er op het sportpark ook een atletiekbaan ligt rondom het hoofdveld van de voetbalclub, deze is te gebruiken tijdens de openingstijden in overleg met de beheerder van het sportpark.
Voor de (jeugdige) Brandevoorters is er natuurlijk ook van alles te doen op en rond het Sportpark, een mini voetbalveldje, basketbal veld, mountainbike crossbaantje, een fraaie skateramp en een enorme Ecozone die volop mogelijkheden biedt voor allerlei buitenactiviteiten.

Kiezen voor een gezondere leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Je voelt je fitter, bent minder (langdurig) ziek en je hebt misschien op termijn wel minder medicijnen nodig. Goede voeding, dagelijks bewegen, vermindering van stress, goede sociale contacten en voldoende slapen zijn hiervoor van belang. Dat weten we allemaal, maar het blijkt erg moeilijk, wanneer we hier iets in willen of moeten veranderen. In Mierlo Hout hebben ze daarom met meerdere mensen de handen ineen geslagen om te komen tot een begeleide leefstijlverandering.

Niet alleen theoretisch, maar ook praktisch aan de slag, als het gaat om bewegen en gezonde voeding. Vanaf oktober komt er een groep elke maand een maandagavond bijeen in wijkgebouw de Geseldonk. Dit gebeurt onder begeleiding van Loes Beetz, zij is leefstijlcoach en fysiotherapeut. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het totale programma bekendgemaakt inclusief het bewegen en het praktisch bezig zijn met voeding. Deze laatste onderdelen worden verzorgd vanuit Jibb+ en door Alex Bremen, één van de koks van Kansrijk Mierlo Hout. Je kunt je aanmelden via info@kansrijkbrandevoort.nl. Misschien is er in de toekomst genoeg animo om ook in Brandevoort dit op te zetten.

Informatieavonden met thema gezondheid

Ook ben je in De Geseldonk in Mierlo Hout één dinsdagavond in de maand om 19.30 uur van harte welkom voor een informatieavond rond het thema gezondheid. Dit kan zijn in de vorm van een voordracht door een professional of ervaringsdeskundige, een workshop, of op een andere manier. Deze avonden vinden plaats in het kader van informatiebijeenkomsten op allerlei gebied, die gepland worden op de dinsdagavond na de Inloop, die gehouden wordt van 18.30 uur tot 19.30 uur. Het complete programma wordt tijdig bekend gemaakt. Je kunt je aanmelden via de aanmeldformulieren op de pagina’s van Kansrijk Mierlo Hout.